Εφόσον διαβάζεις ένα άρθρο με αυτόν τον τίτλο/δίλημμα τότε συγχαρητήρια, καθώς έχεις ήδη βρει την εκλεκτή της καρδιάς σου. Πλέον, έχεις τον προβληματισμό του να διαλέξεις δακτυλίδι για να της κάνεις την πρόταση. Τι δακτυλίδι όμως;

Η πρώτη επιλογή είναι το μονόπετρο, το οποίο έχει βγει στο προσκήνιο τα τελευταία 25 χρόνια, κυρίως λόγω της τηλεόρασης και είναι τάση Αμερικάνικη. Αναφερόμαστε στο δακτυλίδι με ένα διαμάντι-brillant στη μέση. Στα θετικά του είναι η, συνήθως, απλή γραμμή του που έχει ως αποτέλεσμα να φοριέται καθημερινά. Στα αρνητικά του είναι ότι αντιγράφεται εύκολα με συνθετικές πέτρες, όπως τα ζιργκόν. Ακόμα, στα αρνητικά συμπεριλαμβάνεται ότι τα μονόπετρα ακολουθούν σχεδόν όλα την ίδια συνταγή, δηλαδή  διάφανη πέτρα με λευκό δέσιμο, πράγμα που τα κάνει να μην ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά.

Η δεύτερη επιλογή είναι το λεγόμενο Αμανέτι που προέρχεται από το Τούρκικο emanet (παρακαταθήκη).  Αποτελείται από μία κεντρική έγχρωμη πέτρα και κατ’ επιλογή, στολισμένη με μικρότερα brilliant είτε γύρω της ως ροζέτα, είτε στη γάμπα είτε και τα δύο παραπάνω. Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πόσες γυναίκες αναζητούν κάτι διαφορετικό, πέρα από τα τετριμμένα. Το Αμανέτι, παλαιότερα ήταν πατροπαράδοτο έθιμο στην Κρήτη και ήταν οικογενειακό κειμήλιο, πηγαίνοντας από την πεθερά στη νύφη. Με αυτό το δαχτυλίδι,  έβαζε ο γαμπρός «σημάδι» και έκανε πρόταση στην αγαπημένη του. Πλέον, τα δακτυλίδια σε αυτό το στυλ ακολουθούν μοντέρνα γραμμή, και οι πέτρες που χρησιμοποιούνται ως κεντρικές είναι σμαράγδι, ρουμπίνι, ζαφείρι, aqua marine, αμέθυστος, τουρμαλίνη, μοργκανίτης κ.ά. Το καθένα από αυτά τα δαχτυλίδια έχει το δικό του χαρακτήρα και δυναμική, δεν είναι «αμερικανιά» και δεν έχει φτηνές απομιμήσεις. Από οικονομικής πλευράς, συγκριτικά με τα διαμαντένια μονόπετρα είναι, ως επί το πλείστον, οικονομικότερα.

Πλέον, παρατηρείται μία παγκόσμια στροφή προς το Αμανέτι, καθώς αν ψάξεις σε μεγάλους οίκους για engagement rings οι πρώτες επιλογές που βγαίνουν, είναι δαχτυλίδια με σμαράγδι, ρουμπίνι και ζαφείρι. Όπως και να έχει, το δακτυλίδι που θα διαλέξεις, συμβολίζει την αγάπη σου προς το άλλο σου μισό και αυτό είναι κάτι ανεκτίμητο. Θα χαρούμε πολύ να διαλέξουμε, αλλά και να δημιουργήσουμε μαζί από την αρχή το μοναδικό δακτυλίδι με το οποίο θέλεις να σφραγίσεις την αγάπη σου προς το άλλο σου μισό.